Traineeprogram - Väx med Vida

Traineeprogram - Väx med Vida

Vidas vision är ”Att växa” och med anledning av det är vi intresserade av att hitta unga talanger som vill växa och ha en framtid inom företaget. Vårt traineeprogram riktar sig till individer som vill växa i ett globalt bolag med hållbarhet och expansion i fokus. Här får vi möta Albin och Douglas som precis avslutat sin traineeutbildning och nu fortsätter att växa inom koncernen.

 

Douglas är 22 år och kommer från Alsterbro. Sommaren -23 blev han färdig högskoleingenjör inom industriell ekonomi. Även Albin är 22 år, kommer från Hallabro och har läst skog- och träteknik som även det resulterade i en högskoleingenjörsexamen. Båda har en skoglig bakgrund och kände till Vida sedan tidigare

– Jag kände till Vida sedan tidigare då jag bor på en skogsfastighet och äger lite skog. En av Vidas medarbetare var och besökte vårt program och berättade om företaget och branschen. Då blev jag väldigt intresserad. Vida är ett stort växande bolag och traineeprogrammet lät spännande, berättar Albin.

”Sågverksbranschen får inte alltid den uppmärksamhet den förtjänar, men den spelar en oerhört viktig roll i Sverige”

– Albin Fransson, arbetsledare Vida Urshult

EN VARIERANDE VARDAG

Albin och Douglas har precis avslutat sitt traineeår men under utbildningen tillhörde de vars ett sågverk. Albin jobbade i Urshult och fick de första månaderna fokusera på förbättringsarbete på virkestorkarna och Douglas var stationerad i Alvesta och jobbade med produktionsplanering för vidareförädling. Utöver det har de besökt andra sågverk, lärt sig mer om vår inköpsorganisation, träffat alla stödfunktioner på huvudkontoret, gjort studiebesök i vår husfabrik, på vårt försäljningskontor och även på Packaging och Energi.

– Jag såg fram emot praktiken på vårt försäljningskontor. Jag har mycket kontakt med dem i mitt dagliga arbete och genom att förstå deras jobb bättre kan även jag göra ett bättre jobb, menar Douglas.

VIDA UPPLEVS SOM VÄLKOMNANDE

Anställningen på Vida är både Albin och Douglas första riktiga jobb och de känner sig välkomna! De berättar att det är en öppen miljö där kollegorna är välkomnande men också att man delar med sig av de svårigheter som finns i jobbet. Alla har samma mål, och det är att bli bättre. De har fått vara med och göra skillnad och bli involverade.

”Många vet inte hur mycket teknik det är i branschen och hur avancerat det är att dela på ett träd optimalt”

– Douglas Holgert, produktionsplanerare Vida Alvesta

 

Vill du veta mer om Vidas traineeprogram? Klicka här!